Her ses skolebåden Mille med spiler ud for Egholm

Over 4 måneder i sejlsæsonnen kan du i 2 timer en hverdag i hver uge lære at sejle en sejlbåd med en erfaren instruktør. Båden er derved bemandet med 3 kursister og 1 instruktør. Det tilstræbes, at ægtefæller eller samboende ikke sejler på samme hold. Erfaringsmæssigt lærer man mest på den måde.

Dette kursustilbud har følgende tidsforløb:

En tirsdag ultimo april i klubbens undervisningslokale fra 17:00 – 18:00:

Holdinddeling (første tilmeldte vælger først)

En lørdag (evt. weekend) først medio april måned:

Klargøring af skolebåden. Mere om dette udsendes i mail til deltagerne.

To aftener sidst i april undervisning i klubbens undervisningslokale fra 19:00 – 21:00: at binde knob, lære betegnelser for udstyr om bord, teori vedr. fremdrift for sejl, sejlføring og trim mv.

En gang om ugen i maj, juni, august og september:

Sejlads i klubbens skolebåd “Mille”, som er en Maxi 777, og i klubbens H-både. Der sejles på to tidspunkter med Mille: 16:30 – 18:30 og 18:30 – 20:30, og for H-bådene JuHej og JuHuu fra kl. 17.00 – ca. 20.30. Juli er sommerferie.

1 weekend sidst i september:

Vinterklargøring af skolebåden

Instruktørerne er frivillige og ulønnede. Det er lysten, glæden og samværet med andre mennesker med samme interesse, der motiverer os til at være instruktører. Instruktørerne er alle erfarne sejlere med en baggrund indenfor tur- og/eller kapsejlads. Vi er nuværende eller tidligere bådejere, der typisk har erfaring svarende til Yachtskipper 3.

Kursister, der har deltaget i sommeraktiviteten, kan deltage i prøven: Praktisk duelighedsprøve.

Instruktører på skolebåden:

Arne Henriksen
Elsemette Cassøe
Jens Juhl
Klaus Guse
Jacob Gaarn Svendsen
Martin Romanius

Kursusgebyr for sommeraktiviteten er kr. 1500,- som skal betales senest 8 dage efter bekræftet optagelse på deltagerlisten. Er du ikke medlem af Aalborg Sejlklub, betales et gæstemedlemsskab på 425,-

Tilmelding og nærmere information: sejlerskolen@aalborg-sejlklub.dk