KapsejladsAfslutning 2023

KapsejladsAfslutning 2023
Af de arrangerede 19 sejladser blev sæsonens sidste sejlads sejlet Lørdag den 30. September 2023 i en ordentlig pivert med garanteret søsprøjt over dæk. Af de 28 tilmeldte både var 11 på vandet og 7 fuldførte sejladsen. Ingen tilskadekomne (idag og gennem sæsoen, yderst tilfredsstillende), mindre materielle skader og klubhuset bliver stille fyldt op med vindblæste søfolk, sultne godtfolk og familie.
Der serveres, spises og drikkes alt i mens der tales og der holdes tale.
Dagens resultat bliver præsenteret og for enkelte både er det først nu seriens samlede resultat er endeligt og kan vurderes godt eller skidt. Alt i mens spændingen stiger trækkes præmieuddelingens begyndelse i langdrag af kapsejladsafdelingen med et par ord om året der gik – det hele startede med intro aften, en hyggelig stund med regler og sejladsbestemmelser, en quiz samt præsentation af nye baner. De nye baner er udtænkt af Jens Juhl mhbp at få mere kapsejlads ud af hver enkelt sejlads. Vi justerede baner halvvejs gennem foråret, for at opnå en mere sikker sejlads. Forårsserien blev afsluttet med fællesspisning, det var hyggeligt. I sommerferien blev dommerlisten/starter ændret for at tilfredsstille flest muligt både. Sommeren blev afsluttet med at arrangere nye faste mærker (1 og 2) der var forsvundet. Efteråret blev blæst i gang. Nu står vi her og det er gået alt for hurtigt.
De frivillige har året igennem sørget for alt på vand og land for at de kapsejlende både kan give gas på vandet. Baneledelsen, den faste kerne Pernille, Hanne og Jens, har været stabil og korrekt. Jesper har styret resultatark, med sporadisk hjælp fra et skarpt øje. Ved planlagt reduceret baneledelse har Pernille og Ellen styret begivenhederne på land og på vandet har Thyge og Anders eller Mathias og andre hjulpet med jordbær/start- og målliniemærker. Gunnar har leveret skilte til de nye baner og taget fantastiske fotos gennem sæsonen.
På denne dag har med spis og kallas, og præmieuddeling som vi kommer til, har vi været så heldige at få hjælp af Ellen, Camilla, Jacob, Albert og Bertram der har stået for klubhus.
Helt uventet uddelte Ronald, Skipper på Seayou, to flotte flasker efter en skøn (sømands)fortælling om en perlerække af begivenheder der samlet, uden diskussion, måtte udløse en præmie/flaske for båden med flest brølere på vandet. Som fortællingen udfoldede sig stod klar for os alle at Seayou, Ronald selv, måtte erhverve sig denne flaske. Ronald valgte i stedet, at give den til baneledelsen for altid at afgive startsignal før Seayou var nået op til linien! Den anden flaske fik kapsejladsafdelingen for uretmæssigt at have modtaget en røffel fra samme båd som udfald af en af de fortalte begivenheder. Tak Ronald, Seayou næste år.
Præmier var i år fra Fru Ronne (https://www.facebook.com/fruronne) og Dansk Marine Center.
Baneledelsen modtog som tak for deres indsats en redningsvest med navn sponsoreret af Dansk Marine Center. Meget flot.
De øvrige frivillige blev beriget med noget flot og godt for krop og sjæl fra Fru Ronne.
Resultat udløste Præmier, Forårsserien:
Start 1, løb 1 – 1. Præmie Thyge II, 2. Præmie Liva.
Start 1, løb 2 – 1. Præmie Somersault.
Start 2, løb 1 – 1. Præmie Juhuu.
Start 3, løb 1 – 1. Præmie Rød 2.
Præmier i forårsseriens var indkøbt fra Fru Ronne.
Resultat udløste Præmier, Efterårsserien:
Start 1, løb 1 – 1. Præmie Liva.
Start 2, løb 1 – 1. Præmie Somersault.
Start 2, løb 2 – 1. Præmie Thyge II.
Start 3, løb 1 – 1. Præmie Martine.
Start 4, løb 1 – 1. Præmie Juhuu.
Efterårsseriens præmier var sponsoreret af Dansk Marine Center og overleveret af Henrik Ottesen, mange tak og tak for fin præsentation og tale.
Bedste Båd og Besætning blev i år Thyge II med (kun) 16 point forår og efterår lagt sammen. Meget flot.
Resultatlister kan finde på AS hjemmeside, under klubliv->kapsejladsafdelingen->onsdagsresultater.
Konceptet onsdagssejlads
Hvis alt er som I gerne vil have det, er det faktisk OK. Vi behøver ikke altid at optimere, gøre tingene anderledes.
Hvis du/I har forslag til at gøre onsdagssejladserne bedre, gennem de fire årstider, så er det altid muligt at ringe eller sende en email til kapsejladsafdelingen.
Uden tilbagemeldinger kan vi ikke være proaktive.
Slutteligt synes jeg alle skal se den flotte billedserie på facebooksiden Onsdagssejladser i Aalborg, søg “o-mega”.
Vi ses på vandet i 2024, de bedste hilsner, Steffen.
Kapsejladsafdelingen, Steffen Hartvig Nielsen, Tlf: 42489520 eller kapsejlads@aalborg-sejlklub.dk