Hvorfor skal rød/grøn skiltene benyttes?

For at gøre vores havn gæstevenlig, er det vigtigt at alle medlemmer bruger systemet med rød/grøn skiltene. En grøn markering viser at en gæst er velkommen til at benytte pladsen, er den rød betyder det at pladshaveren kommer tilbage samme dag og pladsen derfor ikke er ledig.

Udlejning af pladser til gæster er en væsentlig del af klubbens økonomi og det bør være i alle medlemmers interesse at hjælpe med at få denne indtægt, da pengene jo giver klubben mulighed for at gøre Aalborg Sejlklub til et endnu bedre sted at være.

 

Hvordan skal rød/grøn skiltene benyttes?

Når man sejler ud fra sin plads vendes skiltet til enten grøn eller rød.

Sejler du ud og hjem samme dag må skiltet vendes til rød.

Er du væk fra pladsen mere end samme dag, må skiltet vendes til grøn.

Skal du på ferie eller en tur over flere dage, kan du sætte et hjemkomstskilt under rød/grøn skiltet, der er vendt til grøn, hvor du kan skrive med en tusch pen: Ledig indtil – fulgt af en dato og et klokkeslæt – og dermed vise hvornår gæsten skal være væk fra pladsen. Du kan købe dette vedhæng på havnekontoret for kr. 30,-.

Er du væk fra havnen og kommer hjem før den skrevne dato, er man selvfølgelig velkommen til at ringe til havnekontoret og bede om at få vendt sit skilt. Dog skal man huske, at gøre det senest dagen før inden kl. 12.00, så en eventuel gæst der ligger på pladsen, får tid at finde en anden plads.

Den enkelte bådejer er ansvarlig for at pladsen er markeret korrekt. Bådejere der ikke benytter systemet korrekt, kan være skyld i, at gæster ikke finder plads og havnens personale vil vende skilte på pladser, hvor reglerne ikke overholdes.