Distancekapsejlads

posted in: Forsiden 0

Kapsejlads for sejlbåde

Mens vi venter på Corona-virus’ens bortgang og dermed  normale forhold for sejlads, arrangerer vi en kapsejlads/distancesejlads for alle med sejlbåd. Der er således lejlighed til at teste bådens trim og besætningens form før sejladsen begynder for alvor.

Alle sejlbåde kan deltage. Vi aftaler et handicaptal for de både, der ikke har målerbrev/kapsejladslicens.

Banen, der skal gennemsejles er start ved havnens ind-/udløb. Vendemærket er første røde bøje (Hummerrenden, se søkortet) i Gjøl Bredning. Målstregen er lige der hvor du startede, ved havneindsejlingen til Aalborg Sejlklub, d.v.s. en ”op-ned” bane.

Tidspunkt bestemmer du delvist selv. Den tur der skal med i kapsejladsen, skal være gennemført i perioden 18 – 31.maj – begge dag inkl. Hvis du vil være den hurtigste, lønner det sig at se på vejrprognosen.

Sejladsregler. Vi sejler efter de velkendte søvejsregler – ikke efter kapsejladsregler. Derfor: Sæt flagstanderen og vis hensyn/hold afstand som altid.

Præmier. Der betales ikke startgebyr, så præmierne er en ”Limfjordsporter” eller en vand/cola til hvert besætningsmedlem og en flaske håndsprit til båden. Der er præmier til:

1. a) Hurtigste båd efter DH-tallet (handicapreglen).
  2. b) Langsomste båd. Opankring og grundstødning tæller med i sejladstiden.
  3. c) Mindste båd efter LOA.
  4. d) Længste båd efter LOA
  5. e) Trøstpræmie til en båd, der starter og ikke når rundt om vendemærket, før hjemturen.

Tidtagning. Til at dokumentere den brugte sejltid skal du have GPS-trackeren ”Keep Sailing” på din mobiltelefon. Hvis du ikke har allerede, hentes den gratis på https://keepsailing.net. Når du har oprettet din profil, laver app’en  en elektronisk logbog for turen (når app’en er tændt!).

Konkurrencetiden.  Banelederen/dommeren skal se sejltiden i din elektroniske logbog. Du skal derfor på KeepSailing-app’en anmode om at blive ”ven” med banelederbåden (se billedet): Rød 2, folkebåd, Aalborg Sejlklub, Marina Fjordparken. Når din båd er blevet accepteret som ”ven” med Rød 2, kan banelederen nøje følge din tur til Gjøl Bredning og hjem igen i logbogen.

Corona’en og kapsejlads. Reglerne er at holde afstand og undgå store forsamlinger. Derfor undgå at starte samtid med (for mange ) andre, og hold god afstand ved vendemærket, og når du overhaler.

God tur!