Drømmer du om at lære at sejle? At være kaptajn på dit eget  eller bare at kunne noget, som de fleste andre ikke kan?

Så er du kommet det helt rigtige sted!

Det er sjovt og udfordrende at være kaptajn på sit eget skib både for krop og hoved. Når du går til sejlads lære du noget, som mange andre ikke kan. Du får en viden om vand og vejr, som du kan bruge resten af livet. Desuden får du nye kammeratskaber i sejlklubben.

Mange børn starter med at sejle optimistjolle i 8-12 års alderen, men man kan sagtens begynde at sejle, hvis man er ældre. Det er bedst, hvis man kan svømme, men det er ikke noget krav. Bare du er glad for vand, så skal det nok gå. Du har redningsvest på, og der er altid en træner med i en gummibåd på vandet.

Unge (ca. 15 år-) der hellere vil sejle en større båd, eller som har erfaringer med sejlads, så råder klubben over et antal zoomjoller, feva-joller og laserjoller.

Voksne der gerne vil lære at sejle, henviser vi med glæde til sejlerskolen i Aalborg Sejlklub.

 

Hvornår er der træning?

Vi træner hver tirsdag og torsdag kl.17.00-19.

Du er selvfølgelig velkommen til at kigge ned til vores træningsaftener. Det er dog vores erfaringer, at det både for dig og os er rart, at vi er forberedte på din første gang i sejlklubben. Vi vil derfor gerne opfordre dig til at kontakte os, inden du kommer. Du kan enten sende en mail vesteroe@hotmail.com eller ringe på telefon 26821407.

 

Hvad koster det at sejle?

Priserne er pr. år 2021:

Juniormedlemskab:                 625 kr.

Leje af optimistjolle:                 800 kr.

Jolleplads (i egen jolle):           300 kr.

 

Hvad kræver det af udstyr?

Når man starter, behøver man ikke at have tørdragt, våddragt eller vådstøvler, som de ældre kammerater sejler i. Du kan starte med et sæt regntøj – noget varmt under – og et par gummistøvler.

I klubben har vi redningsveste, våddragter (begrænset antal) og vådstøvler (begrænset antal), som du kan låne til at begynde med. Da man kan risikere at blive våd under sejladsen, er det altid en god idé at have skiftetøj og håndklæde med.

Man skal have varmt tøj på både under regntøjet eller over en våddragt. Det vil ofte være meget koldere på vandet end inden på land. Hvis du fryser, bliver det hurtigt træls at være på vandet.

 

Hvad er forskellen på en tørdragt og våddragt?

En tørdragt er den bedste beskyttelse mod kulden. Den bruges ofte til vintersejllads og tidlig forårsejllads.

Våddragten beskytter også mod det kolde vand og er et noget billigere alternativ.

Det personlige udstyr kan af og til købes brugt i klubben, på dba/guloggratis eller facebookgruppen: Køb og salg af optimistjoller, sejl, udstyr, sejlertøj i Danmark.