Findes der lystbåde i Japan?

Har altid haft en drøm om at leje en både og sejle i Japan – indhavet, men findes der overhovedet lystbåde i Japan?

Dette medfører selvfølgelig en factfinding mission til Japan…

Og lidt mere seriøst, som del af en foretningstur til Japan og Singapore, vil jeg da lige se efter om der faktisk findes lystbådehavne og lystbåde i Japan.

På en ca 1.5 times bustur fra Kobe til lufthavnen ved Osaka, lykkedes at faktisk at se et antal lystbådehavne i det kæmpestore og lidt triste havnekompleks omkring Kobe. Foto er fra bussen, beklager den dårlige kvalitet

Lystbådehavn ved Kobe i Japan
Lystbådehavn et eller andet sted omkring Kobe. Den ligger klemt inde imelle nogle broer, så der tilsyneladende kun motorbåde – bemærk den store blå tingest til højre, det må være bådisætnings og optagnings kran, eller hvad ved jeg?
Endnu en lystbådehavn, nu med lystbåde. Igen taget igennem vinduet på en bus og med et stakit der står i vejen
Endnu en lystbådehavn, nu med lystbåde og sejlbåde, bl.a. i katamaran til højre i billedet. Foto taget igennem vinduet på en bus og med et stakit der står i vejen

Hvis man besøger Japan kan nyen Kobe godt anbefales, spændende by og godt natteliv, incl. Kobekød,  men det er dyrt. Kobe havde et meget stor jordskælv for ca 20 år siden (1995), hvor rigtigt meget blev ødelagt (500.000 bygninger blev ødelagt). De har efterladt et stykke af kajen så kan kan se hvor voldsomt det egentligt er.

Hærværk
“Hærværk” – foto er fra 2014