J/70 er verdens hurtigst voksende sportsbådsklasse.
Aktiviteten i Danmark er stor og J/70 klassen er den største og mest aktive sportsbåds klasse i Danmark.

Aktiviteter

Der afholdes årligt Nordisk Mesterskab, Europamesterskab og Verdensmesterskab, ligesom klassen er med i Kielerwoche. Endvidere er der mange kapsejladser især i nabolandene Sverige og Tyskland.
Der afholdes 3-4 fleet race kapsejladser i Danmark årligt, inkl. DS-Danmarksmesterskab, som afholdtes første gang i oktober 2018 med over 30 deltagende både.
Der arrangeres normalt 2 stævner vest og 2 stævner øst for Storebælt. Der er planlagt stævner i Aalborg 2021 – 2023
EM vil blive afholdt i Danmark i 2020 ud for Skovshoved med KDY som arrangør, og der forventes op mod 100 eller flere både..
Endvidere anvendes J/70 til Sejlsportsligaen (div. 1 & 2), Women on Water sejladserne samt Youngsters.

Hvor er J/70’erne aktive?

Der er i dag mindst 40 både i Danmark, spredt over hele landet, og mange af dem er klubejede og giver god mulighed for spændende klubsejlads, uden selv at skulle købe en båd.

I Danmark har 21 sejlklubber egne træningsbåde og er tilmeldt Sejlsportsligaen med hold i 1. eller 2.division eller stiller hold til Youngsters eller Women on Water (WOW). Disse træningsbådene fordeler sig således på klubber :
Vest for Storebælt:  Frederikshavn Sejlklub (2 ),Thisted Sejlklub (2 .), Hadsund Sejlklub (2.), Sejlklubben Limfjorden (2 ), Aarhus Sejlklub (2), Horsens Sejlklub (3), Brejning Båd Klub (1), Bogense Sejlklub (1), Kerteminde Sejlklub (2), Oure Idrætshøjskole (2) og Thurø Sejlklub (3).
Øst for storebælt: Hellerup Sejklub (3), Kongelig Dansk Yachtklub (6), Københavns Amatør Sejlklub (1), Sejlklubben Lynetten (1), Sejlklubben København (1), Sejlklubben Sundet (1), Skovshoved Sejlklub (1), Taarbæk Sejlklub (1) og Sletten Bådeklub (1).

Målgrupper

J/70 kan sejles af unge fra 13-14 års alderen, og så længe man har lyst til at have det sjovt. Et antal klubber har allerede introduceret båden for de helt unge som skole- og træningsbåd, og Sejlsportsligaens Youngster koncept giver mulighed for camps, træning, kapsejlads, læring om kommunikation, networking m.v.

Hvis du som voksen vil sejle en spændende sportsbåd, som kan erhverves for et rimelig pris og med masser af kapsejlads nationalt og international kan J/70 være et godt bud. Til stævner i Danmarks Sejlsportsliga benyttes ligaens 1 – 2 år gamle og helt ens J/70-både af de tilmeldte klubhold. Der er masser af kapsejlads i vores nabolande. Og båden er meget nem at transportere på trailer efter en alm. bil.
Så du kan sejle fleet race, match race, ligasejlads m.v., eller bare have det sjovt på vandet til daglig.

Hvad gør vi så i Aalborg Sejlklub ? Vi søger fonde og sponsorer…

Inspireret af Sejlklubben “Limfjorden” er vi i gang med at skaffe penge til en brugt J/70’er. Vores j-/70 projekt formål er opfyldt, når vi kan stille med en besætning, der kan tilmeldes  sejlsportsligaens  1- eller 2.division, ungdomsgruppen (Youngsters) og/eller i kvindegruppen (Women On Water). Desuden sigter vi mod at få startet en gruppe motionister (“70-erne” d.v.s. pensionister), der kan mødes til ugentlig tur på fjorden for at holde sejlerfærdighederne vedlige.

J/70-bådene skal finansieres med fonds-penge, sponsoraftaler og udlejning til medlemmer (som vores H-både) og virksomheder.  Nu i efteråret 2020 har vi tilsagn fra SparNord på 25.000 kr., fra DGI-DIF’s foreningspulje på 100.000 kr. og nu også fra Folkeoplysningsudvalget v. Aalborg kommune med 40.000 kr. – så nu er vi mere end halvvejs med købesummer !  Se :Budget for ASs J-70båd 20.oktober

I de kommende måneder søges fonde og hos sponsorer. Har du et forslag til et muligt sponsoremne, hører vi meget gerne fra dig.

Kontakt Jesper Schultz, næstformand eller Thyge Steffensen, sejladsleder

Pressemeddelelse,  udsendt  7.oktober 2020 kan læses her : Pressemeddelelse J-70 kroner til AS i 2020

ISAF Status International
Type Kølbåd