Kom med på fjorden og lær at sejle optimistjolle

Det er sjovt at lære at sejle i en optimistjolle.

I Aalborg Sejlklub har vi et godt fællesskab af børn og unge, som mødes to gange om ugen – tirsdag og torsdag kl. 17-19. Vi har det sjovt på vandet, når vi træner og øver kapsejlads.

Du kan begynde som optimistjollesejler, når du er 8 år. Aalborg Sejlklubs dygtige instruktører tilrettelægger træningen efter det niveau, som de enkelte sejlere har.

Som helt ny sejler vil du lære de grundlæggende principper for sejlads, bådens udstyr og sikkerhed. Når de grundlæggende principper er på plads, bliver du støttet og udfordret til at forstå fjordens og vinden forhold og principperne for kapsejlads.

Trivsel og forældreengagement

Som klub går vi op i, at de unge sejlere trives med hinanden, og vi forventer ligeledes, at forældrene engagerer sig i børnenes sejlads og opgaverne i ungdomsafdelingen. Forældrenes engagement betyder meget for at børnene kommer trygt afsted, og det har værdi at børn og forældre kommer til at kende hinanden på en ny måde.

Inden træning forventes det, at forældrene hjælper med klargøring af joller og rib-både, så vi får børnene sendt trygt på vandet. I forbindelse med hver træning får en forælder tildelt “brovagten” og hjælper trænerne med klargøring.

Det forventes ligeledes at forældre tager ansvar for lejlighedsvis fællesspisning efter træning, samt diverse praktiske opgaver f.eks. i forbindelse med stævner.

Den første træning

Når du møder instruktørerne til den første træning, så vil de vise dig, hvilken af klubjoller du skal sejle i, og vi gennemgår, hvordan udstyret på jollen fungere.

Sejlads er en sport som kræver lidt udstyr.

Redningsvest er en selvfølge, og for at holde varmen på vandet er det en god ide med en våddragt. Hvis du ikke selv har en redningsvest eller våddragt, så kan du låne i klubben.

Hvis vejret er godt, så vil børnene ofte hygge sig med vandsjov i havnen efter træning.

Følg livet for optimistjollesejlerne i ungdomsafdelingens gruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/216673418349957