Vi sejler i en svenskbygget MAXI 777. Det er en sikker 25 fods sejlbåd med entydige og forudsigelige sejlegenskaber. Det er ingen racer, men den er god at lære sejl- og rorføring i, da den opfører sig som en velkonstrueret sejlbåd bør gøre under forskellige vand- og vindforhold.

Obligatorisk kollektiv klargøring af båden til sommersejladser.

At sejle er også at anvende sejlgrej – at vide, hvordan en båd er konstrueret – og vide, hvordan man klargør båden inden sæsonen. Inden sæsonstart klargør vi derfor båden i fællesskab. Det er obligatorisk at deltage, da det styrker fællesskabet, øger ansvaret for båden og er meget lærerigt. Når vi gør det i fællesskab, går det hurtigt:

Båden skal vaskes, poleres og bundmales. Påhængsmotoren påmonteres. Båden sættes derefter i vandet

Masten skal monteres, og riggen justeres. Sejlene påmonteres. Der ryddes op og rengøres om læ. Der nydes madpakker, kaffe mv. undervejs.

skolebaaden

Obligatorisk optagning og klargøring til vinterophold

Hen på efteråret skal båden vinterklargøres. Sejl afmonteres, rig afmonteres, pakkes og lægges i masteskur. Dækket vaskes, og båden tages op, og sættes i bådstativ. Bunden rengøres med højtryksrenser. Om læ udtages alt der kan suge fugt: hynder, redningsveste mv. og lægges i klubbens maskinhus. Båden lukkes ned for vinteren.